Welkom op de nieuwe website

Dit is de nieuwe website van WijkOntmoetingsCentrum Vredekerk in Hoogezand.

Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk is deze nieuwe website zover klaar dat wij hem voor je open willen stellen.

Waarom een nieuwe website?

Met de nieuwe stand van de techniek (mobiel internet, tablets, windows 10 enz. werd het tijd om de bestaande website aan te passen. Hier bij was het de keuze tussen de oude besturingen in informatie aan te passen of om een totaal nieuwe website te bouwen.

Er is voor dit laatste gekozen. Hierdoor werd het mogelijk om de gehele website aan te pakken met de bedoeling een website te hebben die zowel op een mobiele telefoon als op een tablet, laptop of pc te gebruiken is zonder dat de gebruiker onnodig veel moet in/uitzoomen enz.

Door de vele verschillende merken telefoons, tablets en browsers, was het veel proberen, herschrijven, aanpassen en weer proberen tot de staat zoals de nieuwe website er nu uitziet.

We hopen dat je snel gewend kan raken aan deze nieuwe website.

Wat werkt en wat niet?

Deze nieuwe website is totaal opnieuwe geschreven. Hierbij is veel technische code aangepast. Naast dat dit veel tijd kostte, bestaat de mogelijkheid dat, ook na veel testen en lezen, er nog typefouten aanwezig zijn.

Ook kan het voorkomen dat bepaalde informatie verouderd is. De komende tijd gaan wij druk bezig alle informatie te controleren en zonodig aan te passen.

Zoals je zal opvallen, is de indeling van de website veranderd. Naast dat dit de website hopenlijk overzichtelijker maakt, geeft het ook de mogelijkheid om specifieke informatie via de website aan de lezer te melden. Dit betekent echter ook dat nog niet alle informatie aanwezig kan blijken te zijn.

We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk informatie van de oude website. over te zetten naar deze nieuwe website.

Ontbrekende informatie:

Mocht je zelf nog informatie hebben dat op de website thuis hoort of informatie die aangepast dient te worden, neem dan contact op met Betsy of met Theo. Dit kan in de Vredekerk of door een emailtje te sturen naar de webmaster ()  of naar het algemene informatie adres ()

Nieuw op de website:

- De website past zich zelf aan naar het formaat van het beeldscherm waarop de website wordt bekeken. Hierdoor hoeft je minder in en uit te zoomen en kan makkelijk door de inhoud scrollen.

- De meeste artikelen kunt u rechtstreeks printen, opslaan/bekijken als PDF of als link doorsturen naar iemand anders.

- Bij de meeste artikelen en nieuws vindt u bovenaan wanneer deze voor het laatst is aangepast. Zo kan je zelf controleren of het de laatste versie is en/of er iets is veranderd na de laatste keer dat je de website hebt bezocht.

- Onder aan elke pagina bevinden zich vaste buttons/knoppen waarmee u snel naar de belangrijkste onderdelen kunt gaan (in een handig formaat voor mobiele telefoons)

- Het belangrijkste nieuws vindt u altijd op de eerste pagina (home-page). Klik op "Lees meer" om het hele artikel te lezen. Alle andere nieuws, artikelen etc. vindt u onder het kopje "Nieuws".

- Op de home-page worden belangrijke mededelingen bovenaan weergegeven als een "ticker" die automatisch één-voor-éen alle mededelingen laat zien maar waar u ook zelf doorheen kunt bladeren.

Wat nog ontbreekt

- Er wordt hard gewerkt om alle foto-boeken up-to-date te krijgen. Als u nog foto's heeft met betrekking op de Vredekerk, activiteiten in de wijk of de wijkvernieuwing en u zou die willen delen, dan ontvangen wij die graag.

- Van sommige organisaties en activiteiten ontvangen wij nog graag informatie om op de site te plaatsen of om de huidige informatie aan te passen. Het zelfde geldt voor contact informatie en contactpersonen

- Er wordt een "bibliotheek" aangelegd van formulieren en folders die betrekking hebben op de activiteiten in de Vredekerk en/of de wijk. Deze kunnen dan door gebruikers van de website worden gedownload en/of geprint. Momenteel zijn deze nog niet allemaal gescanned/verwerkt

- De activiteiten-agenda dient natuurlijk up-to-date te blijven. Zou er nog iets moeten worden toegevoegd aan de agenda, of zijn tijden/data veranderd, geef dit dan door aan Betsy of Theo.